1. Anasayfa
  2. Mobil

Android Cihazında Silinen Fotoğrafları Kurtarmanın 3 Yolu

Android Cihazında Silinen Fotoğrafları Kurtarmanın 3 Yolu
Android Cihazında Silinen Fotoğrafları Kurtarmanın 3 Yolu
0

Telefonunuzda değerli bir resminizi sildiniz. Yada daha kötüsü telefonunuz sıfırlamak zorunda kaldınız ve fotoğraflarınız silindi. Fotoğraflar nasıl geri getirilir yani kurtarılır.

Bu fotoğrafları kurtarmak için birkaç çözüm yolu var. Basitten gelişmiş olana doğru uzanan bu çözüm yollarından birkaçını sizler için listeleyeceğiz. Hadi başlayalım.

Başlıklar

1. Silinen Fotoğrafları Buluttan Nasıl Kurtarabilirim

Çoğu bulut ve fotoğraf uygulaması (İnstagram dahil değil) fotoğraflarınızı arka planda yedeklemeyi teklif eder. Bunu aktif hale getirdiyseniz fotoğraflarınız telefondan silseniz daha geri kurtarma şansınız var.

Telefonunuzun Galeri uygulamasından bir fotoğrafı silmek, fotoğrafı bulut yedekleme hizmetinizden silmez. Geri almak için, bulut uygulamanıza giriş yapın ve bir kez daha indirin. Google Fotoğraflar‘da resmi açın ve menüden Cihaza Kaydet‘i seçin. Dropbox için bu, Dışa Aktar > cihaza Kaydet > adresinde bulunur.

Görüntüyü bulut yedeklemenizden de sildiyseniz, oradan da kurtarabilirsiniz. Çoğu bulut hizmeti, silinen dosyaları belirli bir zaman dilimi içinde geri yüklemenizi sağlayan bir geri dönüşüm kutusu kullanır.

Google Fotoğraflar’da Silinen Fotoğraflar Nasıl Kurtarılır

Google Fotoğraflar‘da uygulamayı açın ve kenar çubuğundan Çöp Kutusu seçin. Kurtarmak istediğiniz her görüntü üzerinde uzun basın, sonra geri yükle tıklayın. Silinen dosyalar 60 gün boyunca kullanılabilir kalır.

Android Cihazında Silinen Fotoğrafları Kurtarmanın 3 Yolu
Android Cihazında Silinen Fotoğrafları Kurtarmanın 3 Yolu

2. Android SD (hafıza) Kartınızda Silinen Fotoğrafları Nasıl Kurtarılır

Fotoğraflarınızı buluta yedeklemezseniz ne olur? Silinen fotoğrafları Galeri uygulamanızdan nasıl kurtaracağınızı bilmeniz gerekiyorsa, en iyi umudunuz onları telefonunuzun SD kartına kaydetmiş olmanızdır.

Kartınızı bir masaüstü bilgisayara bağlayabilir ve şifrelenmediği sürece kayıp resimleri kurtarmak için özel kurtarma yazılımı kullanabilirsiniz. Ancak bununla ilgili hiçbir garanti yok.

Silinen dosyalar sadece yeni verilerle üzerine yazılana kadar hafıza kartında kalır. Bu nedenle, yanlışlıkla fotoğrafları sildiğinizi fark ettiğiniz anda, üzerine yazma riskini azaltmak için kartınızı telefonunuzdan çıkarmalısınız.

Merak ediyorsanız, bu yöntem telefonunuzun dahili depolama alanında çalışmaz, çünkü Android artık eski USB yığın depolama protokolünü kullanmaz. Bu, android’de silinen metin mesajlarını kurtarmanın zor olmasının aynı nedenidir.

EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı İle Silinen Görüntüleri Geri Yükleme

En iyi ücretsiz görüntü kurtarma yazılımı EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı. Hem Windows hem de Mac için indirebilirsiniz.

İlk olarak, hafıza kartınızı bir kart okuyucu veya dizüstü bilgisayarınızın SD kart yuvası üzerinden bilgisayarınıza bağlayın.

EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı‘nı çalıştırın. Başlattıktan sonra, size verileri kurtarabileceğiniz tüm mevcut sürücüleri gösterecektir. Burada, sabit sürücünüzü veya hafıza kartınızı içermelidir.

Android Cihazında Silinen Fotoğrafları Kurtarmanın 3 Yolu

Hafıza kartını seçin ve Tarama’ya basın . Uygulama şimdi kurtarabileceği herhangi bir dosya için taramaya başlayacaktır. Ücretsiz sürümü ile bir seferde veri 2 GB kadar geri yükleyebilirsiniz. Tarama, kartın boyutuna ve üzerinde ne kadar veri olduğuna bağlı olarak 20 dakika veya daha fazla sürebilir. Ama bitmesini beklemek zorunda değilsin.

Sol panelde klasörleri-türleri seçin. Grafiklerin yanındaki açılır oku tıklayın ve jpg’yi (veya telefonunuzun görüntüleri hangi dosya biçiminde kaydettiğini) seçin. Kurtarabileceğiniz Tüm görüntüler ana pencerede gösterilir. İstediğiniz görüntüleri seçin.

Android Cihazında Silinen Fotoğrafları Kurtarmanın 3 Yolu

Şimdi Kurtar’ı tıklayın ve resimlerinizi kaydetmek için sabit diskinizde bir konum seçin. Dışa aktarır ve kendi klasörlerine kaydederler. Artık bunları telefonunuza geri kopyalayabilirsiniz.

3. Rootlu Bir Telefonda Silinen Fotoğraflar Nasıl Geri Yüklenir

Bir bulut yedekleme hizmeti veya bir hafıza kartı ya kullanmıyorsanız, Android telefonunuzdan silinen fotoğrafları kurtarmak çok daha zor hale gelir. Bazı uygulamalardan ile bu fotoğrafları kurtarma şansınız var ancak telefonunuz Root edilmemişse yapamazsınız.

Eğer çaresiz iseniz, telefonunuzu root deneyebilirsiniz. Ancak bu, cihazınızı silmenizi gerektirebilir ve bu, silinen resimlerinizin üzerine yazılmasıyla sonsuza dek bu fotoğrafların kaybolma olasılığını önemli ölçüde artırır.

Neyse ki, telefonunuz zaten rootlu ise, işlem basittir. Daha fazlası için bir Android telefon root nasıl yapılır bir araştırma yapın.

DiskDigger İle Fotoğrafları Geri Al

Play Store’dan DiskDigger Fotoğraf Kurtarma indirin. Bu fotoğraf ve video kurtarma için ücretsizdir; sadece diğer dosya türlerini kurtarmak istiyorsanız ödeme yapmak zorundasınız.

Uygulamayı başlatın ve istendiğinde root izinleri verin. Artık Temel Tarama ve Tam Tarama seçeneklerini göreceksiniz. İlkini Yoksay, çünkü yalnızca resimlerinizin düşük çözünürlüklü küçük resimlerini bulabilir. Bunun yerine, tam taramayı kullanmak isteyeceksiniz
Telefonunuzun dahili depolama alanını bulun. Bu normalde / data bölümüdür. Dokunun, ardından aramak istediğiniz dosya türünü seçin (muhtemelen JPG ve/veya PNG ). TAMAM dokunun ve tarama başlar.

Uygulama hemen taramaya başlar ve bulduğu her şeyin küçük resmini gösterir. Sadece silinen fotoğraflarınızı göstermez, telefonunuzun dahili depolama alanındaki her görüntüyü gösterir. Böylece sürecin tamamlanması biraz zaman alır.

Bazı bulguları filtrelemek için Ayarlar simgesine dokunun. Daha büyük bir Minimum Dosya Boyutu belirlemeniz gerekir; örneğin, sonuçlarınızı bir megabayttan büyük resimlerle sınırlarsınız. Tarihi, fotoğrafların çekildiği zamana yakın bir tarihle de sınırlayabilirsiniz.

DiskDigger silinen her fotoğrafı bulamıyor ve bazıları bozuk olabilir. İstediğiniz olanları bulduğunda, bunları seçin ve Kurtar’a dokunun .

Dosyayı kaydetmek istediğiniz yeri seçin. Bunları belirli bir uygulamaya kaydedebilir veya doğrudan kamera klasörünüze koyabilirsiniz. Bunu yapmak için klasörü seçin. Fotoğraflarınızı kaydetmek için tıklayın ve bitirin.

Android Fotoğraflarınızı Bir Daha ki Sefere Kaybetmekten Nasıl Koruyabilirsiniz

Değerli fotoğraflarınızı ilk etapta kaybetmekten kaçınmanın en iyi yolu, onları bir yere yedeklemektir.

En kolay yol, Android fotoğraflarınızı buluta yedekleyen uygulamaları kullanmaktır . Bu uygulamalar arka planda sessizce çalışır ve fotoğraflarınızı ne zaman yüklediklerini kontrol edebilirsiniz. Bunları yalnızca Wi-Fi’ye bağlandığınızda ve telefonunuz şarj olduğunda çalışacak şekilde ayarlayın ve veri planınıza veya pil ömrünüze zarar vermeyeceksiniz.

Google fotoğraflar, çoğu akıllı telefon kamerası için yeterince büyük olan 16 megapiksel fotoğraflar ve 1080p videolar için sınırsız ücretsiz fotoğraf depolama alanı sunar. Flickr size profesyonel bir hesapta sınırsız depolama alanı sağlar ve görüntüleri tam çözünürlükte yükler.

Fotoğraflar cihazınızda ki tek önemli veri türü değildir; Android telefonunuzdaki her şeyi yedeklemenin en iyi yollarını bilmelisiniz . Düzenli bir yedekleme planı ile, her zaman bilgilerinizin bir kopyası olacak ve bir daha hiçbir şey kaybetme riski olmayacak.

thumbnail
Önerilen Yazı
Boş Zamanınızda Akıllı Telefonunuzda Göz Atmanız Gereken 10 Yer
Bu içerik size yardımcı oldu mu?
  • 0
    evet
    EVET
  • 0
    hayir
    HAYIR

2006'dan itibaren tanıştığım bilgisayar ve telefon teknolojisi ile elimden geldiği kadar anladıklarımı bildiklerimi yazıya dökmeye çalışıyorum.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir