1. Anasayfa
  2. Bilgi
Trendlerdeki Yazı

Dizüstü Bilgisayarınızın Pil Ömrünü Artırmanın 7 Yolu

Dizüstü Bilgisayarınızın Pil Ömrünü Artırmanın 7 Yolu
0

Laptop bilgisayarlar dünyada ki en güçlü teknoloji parçasıdır, ancak pil ömrü söz konusu olduğunda, her zaman en iyi teknoloji diyemiyoruz. Dizüstü bilgisayarınızın pil ömrünü arttırmak için, yapabileceğiniz bazı adımlar ve birkaç ay içinde bir yeni bir pile ihtiyaç duymamak için uygulayabileceğiniz püf noktaları vardır.

Başlıklar

İşte genişletilmiş pil ömrü için yapabileceğiniz bazı ipuçları:

1. Ekran Parlaklığını Azalt:

Bu pil miktarının bir kısmı nereye gidiyor? Ekran, net ve parlak görünmesini sağlamak için çok fazla pil gücü alan parçalardan biridir. Güç tasarrufu yapmak için, yapabileceğiniz basit bir hile parlaklığı azaltmaktır.

F tuşlarından birinde ekran parlaklığı düğmesini bulabilirsiniz. Üzerinde küçük bir güneş simgesi göreceksiniz. Ayrıca bazı ok tuşlarındanbirinde olabilir . Genellikle, tetiği etkinleştirmek için FN tuşunu basılı tutmanız gerekir.

2. Dizüstü Bilgisayarınızdaki güç ayarlarını yapın:

Bilgisayarınızda muhtemelen hiç bakmadığınız bazı harika özellikler vardır. Sahip olduğunuz bir seçenek, bir güç kaynağına takıldığında mümkün olan en iyi performansı ve güç kaynağı olmadığınızda pil ömrünü optimize etme şansını elde etmektir.

Bu işlem için Arama bölümüne “ Güç Seçenekleri ” Win 10 da ”Güç planı seçin” yazarak ve daha sonra bu listeden “ Güç Tasarrufu ” seçmek piliniz optimize eder. Eğer bu seçenek yoksa girdiğiniz pencerede sol tarafta Güç planı oluştur var onu yıklayıp Güç tasarruf modunu aktif edin. Dizüstü bilgisayarınıza ve işletim sisteminize bağlı olarak, pil ömründen tasarruf etmek için birkaç seçenekten daha fazlası vardır tabi.

3. Gerekmiyorsa Wi-Fi’yi kapatın:

Bir diğer önemli ipucu, kullanmıyorsanız Wi-Fi’yi kapatmaktır. Wi-Fi erişim noktasında oturum açmamış olsanız bile, bilgisayarınız dizüstü bilgisayarınızdan hayatı mahvederek sürekli olarak seçenekleri arayacaktır.

Dizüstü bilgisayarınızı, erişebileceğiniz bir kablosuz ağdan uzakta kullanırken, bunu kapatın. Dizüstü bilgisayarların çoğunda kapatmak için etkinleştirebileceğiniz basit bir düğme bulunur. Bazı eski dizüstü bilgisayarlarda bu yoktur, bu nedenle Bildirim Merkezi’ne gidip manuel olarak kapatmanız gerekebilir.

4. USB Çevre Birimlerini kapatın:

Çevre birimleri, dizüstü bilgisayarınızın pil ömrünü kısaltır. Bunun nedeni, anakartınızın, onları kullanmasanız bile onlara güç vermesi gerektiğidir. Eğer telefon şarj cihazını oraya yerleştirmeyi bir pratik yaptıysanız, örneğin, aslında gücü sürekli olarak tüketiyorsunuzdur. Bu pil boşalmasının bir başka suçlusu USB çubukları, fareler ve web kameralarıdır. Pil ömründen tasarruf etmeye çalışıyorsanız, normal trackpad’inizi kullanmanız gerekebilir.

5. Disk Sürücülerinizi Çıkarın:

Sürücüde dönen disk, aktif olarak kullanmasanız bile, dizüstü bilgisayarınızın güç kaynaklarını çok fazla tüketebilir. Tek yapmanız gereken, bu bataryaya biraz zaman kazandırmak için batarya gücüne geçmeden önce disklerinizi çıkarmak.

6. Bataryanıza En İyi Olmasına Dikkat Edin

Dizüstü bilgisayarınız söz konusu olduğunda sadece bazı iyi pillere sahip olmak ömrünü uzatmak için yeterli olabilir. Dizüstü bilgisayarların çoğu 6 hücreli bir pille gelir, ancak piyasada 8 hücreli hatta 12 hücreli daha iyi olanlar vardır. Dizüstü bilgisayarınızın pil ömrünün çok fazla olması gerektiğini planlıyorsanız, bilgisayarınıza uyumlu yüksek kapasiteli bir pil temin edebilirsiniz.

7. Sağlıklı Pil Kullanımına Dikkat Edin

Bataryanız için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri de basitçe korumaktır. Yeterli hava akışı olduğundan ve şarj için hatalı bir prize takmadığınızdan emin olun.

Ayrıca, şarj kablonuzun bükülmediğinden veya ezilmediğinden emin olmanız gerekir, üzerine basıp veya çok fazla bükerek çok fazla zarar verebilirsiniz. Buda pile zarar verebilir.

Bu içerik size yardımcı oldu mu?
  • 0
    evet
    EVET
  • 0
    hayir
    HAYIR

2006'dan itibaren tanıştığım bilgisayar ve telefon teknolojisi ile elimden geldiği kadar anladıklarımı bildiklerimi yazıya dökmeye çalışıyorum.

Yazarın Profili

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir