1. Anasayfa
  2. Bilgi

Seo Makalesi Nasıl Yazılır?

Seo Makalesi Nasıl Yazılır?
seo-nasil-calisir
0

Başlıklar

Seo Makale Ne Demektir?

 SEO, Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelmektedir. Buradaki optimizasyon işlemi, bazı kriterler doğrultusunda çalışmanızın arama motorlarıyla uyumlu hale getirilmesini amaçlar. Arama motoru listeleme kriterlerine uygun yazılmış bu makalelere de seo uyumlu makale denir.

 SEO Makalesi Nasıl Yazılır? Kriterleri Nelerdir?

 *Başlık

 Başlık anahtar kelimeleri içermelidir ve en az üç kelimeden oluşmalıdır. En fazla 75 karakter olmalıdır. Başlığın metnin içeriğini açık bir şekilde yansıtması gerekmektedir. Metinde geçmeyen kelimeler ya da metinde cevabı olmayan soruların başlıkta kullanılması yanlıştır. Daha çok insana ulaşmak için hedef kitlenizi bilmek ve onların sorularına cevap niteliğinde başlıklar bulmak önemlidir. Bu bakımdan doğru başlığı seçmek en az metnin içeriği kadar önemlidir. Başlık bulmanın bazı yöntemleri vardır. Arama motoruna metnin içinde geçen anahtar kelimeler yazılıp, konu hakkında en çok aratılanlara bakarak yola çıkmak bu yöntemlerden bir tanesidir. Bu yöntem ile insanların bu konuyla ilgili neleri arattıklarını görebilir, bunlardan yola çıkarak metninize uygun bir başlık seçebilirsiniz.

 *Alt Başlıklar

 Alt başlıkların da anahtar kelimeleri içermesi önemlidir. H1 dediğimiz kavram header-1 demektir ve Türkçe anlamı birinci alt başlıktır. H-1 alt başlıklardan en önemlisidir. Burada anahtar kelimelerin kullanılmış olması önem taşır ve ilk paragrafında da anahtar kelimelere yer vermek gerekir. Metnin uzunluğuna göre alt başlıklar çoğaltılabilir.

 *Anahtar Kelimeler

 Doğru anahtar kelimelerini bulmanın yolu öncelikle metnimizin içeriğini iyice kavramaktır. Arama motorlarından metnimizin içeriğine dair bilgi verici olan, genel anlamda metnin etrafında döndüğü kavramlar yazılarak insanların bu konular hakkında neler arattığını görebilir ve metninize en uygun anahtar kelimeleri seçebilirsiniz. Anahtar kelime seçimlerini kolaylaştırmak için geliştirilmiş Keyword Tool, Cognitiveseo gibi çeşitli siteler de mevcuttur. Bu sitelerden yardım almak işinizi kolaylaştıracaktır.

 *İçerik

 İçerik kesinlikle özgün olmalıdır. Kelime kalabalıklarından uzak, akıcı ve açıklayıcı olmalıdır. Bunun için içerik yazılırken alt başlıklar önem taşır. Alt başlıklarda geçen anahtar kelimeler paragrafın içinde mutlaka kullanılmalıdır. Fakat anahtar kelimeleri sürekli olarak tekrarlamak metnin akıcılığını bozar. Kusursuz bir anahtar kelime oranı yakalanmak istenirse bunun formülü “Anahtar kelime oranı= (anahtar kelime sayısı /toplam kelime sayısı). 100’dür. Eğer bu oran yüzde 2,5 ve 3 arası ise oran yerindedir. Toplam kelime sayısı makalenizin konusunun kapsamlılığına göre değişecektir. Konuyla ilgili görsel içerikler kullanılmalıdır. Görsellerin altında bulunan görsellerin dosya uzantıları ve tanım etiketlerinde anahtar kelimeler bulunmalıdır. Görsellerin konunun içeriği ve anahtar kelimelerle uyumlu olması bu hususta önemlidir.

 *İçerik Bağlantıları

 Anahtar kelimeden oluşturulmuş bir link konuyla ilgili başka bir siteye verilmelidir. Aynı şekilde başka bir siteden sizin sayfanıza da link alınmalıdır. Makalenizin daha çok insana ulaşması için önemlidir. Böylelikle hem ziyaretiniz artmış olur hem de arama motorlarında üst kısımlara daha hızlı çıkmış olursunuz.

Bu içerik size yardımcı oldu mu?
  • 0
    evet
    EVET
  • 0
    hayir
    HAYIR

2006'dan itibaren tanıştığım bilgisayar ve telefon teknolojisi ile elimden geldiği kadar anladıklarımı bildiklerimi yazıya dökmeye çalışıyorum.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir