Günlük yaşantınızın her noktasında cep telefonu ile uğraşırız. Evde, işte, yolda, eğlencede cep telefonu ile zaman geçiririz. Çok fazla zaman harcamamız sonucunda cep telefonunda hatalar sorunlarda meydana gelmektedir. Günlük hayatımızda karşılaşacağınız en kolay ve basit çözülecek ortak 5 sorun ve çözümü.
Başlıklar
Ekran donması veya yanıt vermemesi
Bazen uygulama veya oyun açarken cep telefonunuz donar. Uygulama kapanmaz, ekranı kilitleyemez ve kapatmaya çalıştınız telefon tepki vermez ve sorun çözülmez. Ekran donduğunda veya yanıt vermediğin de telefonu kullanmak mümkün değildir.
Çözüm:
- Telefonunuzu bir şarj cihazına takın, çünkü düşük pil gücüne sahip cep telefonları bazen donar.
- Cep telefonunuzda sabit yeniden başlatın, yeniden başlatmaya zorlar, ancak verilerinizi etkilemez merak etmeyin. İPhone için, Apple logosu yeniden görünene kadar home tuşu ve güç/kilit düğmesini aynı anda tutun (7 Serisi ve daha yeni için güç ve ses kısma).
- Samsung cihazı için, ekran açılıncaya kadar ses ve güç düğmesini 15 saniye basılı tutun.
- LG cihazları için ses kısma ve güç/kilit düğmelerine basın
Bu ipuçları sorunu çözmezse, bir akıllı telefon teknisyenini ziyaret edin .
Kırılmış ekran
Cep telefonunuzu elinizden düşürmeniz veya farklı bir yerden darbe alması sonucu ekranını kırmanız mümkündür. Kullanıcılar kırık ekranla birlikte kullanmaya devam ediyor. Şunu da unutmamak lazım kırık cam üzerindeki çatlamalar parmaklara zarar verecektir. Kırık camlı bir telefon kullanmak da cihazın içinde daha fazla hasara neden olur.
Çözüm:
Cep telefonu ekranlarını onarmak için en yaygın iki teknik şunlardır:
- Sigorta
- Teknik servis.
Sigortanız varsa, değişiklik yapıp yapmadığını kontrol edin. Sigorta tipik olarak, bir kısım ödemenizi ve telefon için servise göndermenizi gerektirir. Aynı gün hizmet arıyorsanız, hızlı ve uygun fiyatlı ekran değişimi yapan bir teknik servis götürebilirsiniz.
Su ve sıvı hasarı
Bir cep telefonunda su hasarı çok yaygın bir sorundur. Çoğu zaman cep telefonları banyoda, mutfakda, denizde veya yüzme havuzunda kazayla sıvı teması olur. Cihazınızın içindeki küçük bir su hacmi bile korozyona veya elektrik devrelerini kısa devre yaparak zarar vermek için yeterlidir.
Çözüm:
- Cihazınızı hemen kapatın. Ardından, cihazınızı mümkün olan en kısa sürede kurutun.
- SIM ve microSD kartlarınızı yuvalarından çıkarın.
- Telefonunuzu kurutmak için bir bez veya havlu kullanın.
- Cep telefonunu pişmemiş pirinçle dolu bir fermuarlı kilit torbasına koyun.
- Çatlaklara sıkışmış suyu dikkatlice emmek için bir kurutucu kullanabilirsiniz.
- En son çare hızlı bir şekilde teşhis için bir cep telefonu tamircisine götürün.
Pilin hızlı boşalma sorunu
Cep telefonu pil sorunları, genellikle kullanıcıların karşılaştığı en yaygın hayal kırıklıklarından biridir. Telefonunuzun yüzde 100 şarj olması için saatlerce sürdüğünü ve çok hızlı bir şekilde pilin tükendiğini görünce, bazı ayarları değiştirmeyi ve pilinizi boşaltabilecek uygulamaları temizlemeyi deneyin.
Çözüm:
- Kullandığınız şarj cihazının piliniz için optimize edildiğinden emin olun.(Orjinal veya kaliteli bir şarj cihazı) Daha sonra, telefonunuzun kullanılmadığında daha erken uykuya geçmesini ve mümkün olduğunda parlaklığınızı azaltması için ekran zaman aşımı ayarınızı azaltın.
- Cep telefonunuzun pil tasarrufu modu varsa, birkaç saat boyunca şarja takmadan kullanılabilir olması için telefonunuzu gerektiğinde pil tasararuf modunu başlatın.
Şarj portu hasarlı veya çalışmıyor
Zamanla bu şarj portu çalışmaz ve cihazınızı şarj etmek mümkün olmayacaktır. Telefonunuz ne kadar süre takılı olursa olsun şarj olmazsa, şarj bağlantı noktanız hasar görmüş veya kirli olabilir. Bunun çözümü için bir kaç fikir verilebilir.
Çözüm:
- Şarj kablosunun sorun olmadığından emin olun. Evinizde farklı bir şarj cihazı kullanın. Orijinal bir şarj cihazı ile test ettiğinizden emin olun, çünkü başka bir şirket şarj cihazı güvenilir olamaz.
- Bazen şarj giriş yuvası kir tutabilir içinde biriken kiri çıkarmak için bir kürdan kullanabilirsiniz. Bu işlem sırasında çok dikkat edin porta zarar vermeden temizleyin. Temizleme sırasında çok fazla kürdanı içine sokmadan yumuşak daireler şeklinde kiri dışarı çıkarma çalışın bir kaç deneme de eliniz alışacaktır.
- Cep telefonunuzu hala şarj edemiyorsanız, telefonunuzu bir teşhis için bir cep telefonu tamirhanesine götürün.
- Ayrıca, pili test edebilecekleri bir servise götürün ve pil ölmüş olabilir.
Bu pratik çözümler işinizi görmez yada olduğundan fazla bir hasar almışsa cihazınız bir telefoncuya yedek parçaları değerlendirmeleri amacıyla satabilirsiniz. Bu aldığınız fiyattan çok daha düşük bir fiyata olacaktır.